Home Wie is Loekan Wat doet Loekan Waar is Loekan Waarom Loekan Hoe doet Loekan

Waarom doet Loekan dat ...

Anderen verder helpen

Omdat wij anderen graag verder helpen. We genieten ervan mensen te raken, waardoor ze groeien als leider, werknemer en mens.

Referenties

"Enorme drive, energie en passie voor haar vak en de mensen die ze traint" »

Kadaster, Mirjam Post

Kadaster, 2011

Wij hebben Loekie Cornelissen in maart 2011 gevraagd om een training te geven aan de afdeling met als onderwerp communicatie en samenwerking. De bijeenkomst is erg geslaagd, aangezien het doel wat we voor ogen hadden, echt is bereikt. Dit is het resultaat van een goede voorbereiding met Loekie, maar is bovenal het resultaat van Loekie als trainster. Loekie weet op haar open, constructieve en enthousiaste wijze een sfeer te creëren, waardoor mensen zich veilig en vertrouwd voelen en zich open durven te stellen. Niet confronterend en belerend, maar energiek, inspirerend, respectvol, bevlogen, nieuwsgierig, persoonlijk en met veel empathie! Het was niet toevallig dat we voor Loekie hebben gekozen. Eind 2010 en begin 2011 heb ik in twee verschillende settings ook Loekie als trainster gehad; een managementcoachingstraject gebaseerd op de eigenschappen van Covey en een teambuildingssessie van het managementteam waar ik deel van uit maak. Ook deze bijeenkomsten waren zeer geslaagd. Loekie is een vakvrouw met een enorme drive, energie en passie voor haar vak en de mensen die ze traint. Ze weet mensen op een respectvolle en neutrale manier een spiegel voor te houden. In deze drie verschillende bijeenkomst heb ik veel facetten van Loekie mogen mee maken. Ze voelt de groep goed aan, is helder en duidelijk in haar feedback, kan snel schakelen tussen theorie en oefeningen, ze prikt door op de juiste momenten en ze weet mensen echt te raken. We (en zeker ik) hebben veel van haar geleerd. Voor mij persoonlijk is dit vooral op het gebied van het ontdekken van mijn eigen drijfveren, persoonlijke missie en het aanvoelen en uitgaan van je eigen kracht. Kortom een professionele topper!

Mirjam Post, Manager FBS, Kadaster

"Ze daagt ook uit, haalt je met goede vragen uit je comfortzone" »

Vrijborg, Mark Hassink

De mensen van Vrijborg, 2011

Loekie heb ik leren kennen via een collega. Direct bij de eerste ontmoeting hadden we een klik, dat gebeurt veel mensen bij Loekie. Het is een fijn mens, dat enthousiast en oprecht nieuwsgierig is. Maar ze daagt ook uit, haalt je met goede vragen uit je comfortzone. Dat doet ze schijnbaar onschuldig, Loekie zet je aan het denken. Over jezelf en over je eigen rol, over situaties waar je in beland bent. De afgelopen jaren heeft Loekie binnen mijn bedrijf verschillende zaken goed en succesvol opgepakt, zo is ze o.a. betrokken geweest bij een teamcoachingsvraagstuk van een salesteam. Iedereen uit dat team kijkt nog steeds met goed gevoel terug op de interventies door Loekie. Ook heeft Loekie verschillende keren een cruciale rol gespeeld bij individuele (management-)coachingsvragen en heeft ze een intermediaire rol vervult in een escalerend conflict tussen een directeur en mijzelf. Ik ben haar dankbaar voor de rol die ze binnen onze organisatie op verschillende fronten en niveaus gehad heeft. Loekie is 'gewoon' een fijne, empatische en aantrekkelijke professional om mee te werken. Ze brengt mensen en organisaties verder, prettig onzichtbaar. Het draait niet om haar.

Mark Hassink, algemeen directeur en oprichter Vrijborg

"Een once in a lifetime experience" »

Trivoor bouw & infra, Desiree ter Haar

Trivoor bouw & infra, 2011

"Loekie heb ik leren kennen als een bevlogen coach en trainer. Als geen ander speurt zij naar je diepere drijfveren en stimuleert zij je in het ontdekken van eigen kracht en ontwikkelpunten. Warm, creatief, persoonlijk, scherp en professioneel. Loekie kan ik van harte aanbevelen bij teambuilding sessies, ontwikkeltrajecten en persoonlijke coaching. Een 'once in a lifetime experience, die je niet mag missen'."

Desiree ter Haar, Senior Consultant TRivoor Nederland

"Hete hangijzers boven tafel" »

Diakonessenhuis, Jaap Lourier

Diakonessenhuis afdeling Gipsverbandmeesters, 2010

Wij, gipsverbandmeesters van het Diakonessenhuis te Utrecht en Zeist zijn door een fusie van beide ziekenhuizen een aantal jaar geleden, in de loop der tijd steeds meer gaan samenwerken. Het bleek dat er in de praktijk geen sprake was van één team op twee locaties, maar van twee teams. Dit maakte het noodzakelijk om te investeren in een stuk teambuilding. We hebben het geluk en genoegen gehad een stuk teambuilding te mogen ervaren/ondergaan onder leiding van Loekie Cornelissen. Zij wist op professionele wijze bij een groep heel diverse mensen een aantal hete hangijzers boven tafel te krijgen, te benoemen en bespreekbaar te krijgen. Daarna kon gestart worden met een stuk bouwen. Dit verliep op een voor een ieder prettige, niet bedreigende manier, waarbij een ieder in zijn waarde gelaten werd. Er kon, in een veilige omgeving gezegd worden wat er gezegd moest worden. Een onderwerp was niet eerder van tafel, dan dat het door een ieder ook werkelijk besproken werd geacht. Resultaat van dit alles is, dat er daadwerkelijk een stuk teambuilding tot stand is gebracht, waardoor een klimaat is ontstaan waarin het voor een ieder prettig werken is en energieverslindende strubbels tot het verleden behoren.

Jaap Lourier, Gipsverbandmeester, Diakonessenhuis

"Pakkende manier van doorvragen, enthousiaste en open manier van begeleiden" »

Diakonessenhuis, Marieke de Graaf en Milly Bakker

Diakonessenhuis afdeling cardiologie, 2010

Wij Marieke de Graaf en Milly Bakker, teamhoofden van verpleegkundig team cardiologie in het Diakonessenhuis te Utrecht, willen op deze manier laten weten hoe wij de samenwerking met Loekie hebben ervaren. Samen en met haar hebben invulling gegeven aan teamdagen die op een succesvolle manier verlopen zijn. De voorbereidingen waren intensief door haar pakkende manier van doorvragen en het komen tot een concreet thema. Waar omheen een programma gemaakt wordt,wat vloeiend in elkaar overloopt en waarin een ieder een kans krijgt om zichzelf te laten zien, te leren en verder te komen. Door haar enthousiaste en open manier van begeleiden ontstaat er al snel een sfeer waarin mensen zich veilig en vertrouwd voelen om echt aan het werk te kunnen gaan. Wij geven vervolg aan deze dagen met Loekie, omdat we resultaat beleven en omdat we altijd een team in ontwikkeling willen zijn! En daar is Loekie een onderdeel van geworden.

Marieke de Graaf en Milly Bakker , teamhoofden Cardiologie Diakonessenhuis

"Beter in mijn vel" »

Cordares, Nanda Mulder

Individuele coaching - Cordares, 2009-2010

Na 4 sessies individuele coaching met Loekie heb ik een goed inzicht gekregen in mijn valkuilen. Mede door Loekie voel ik mij beter in mijn vel en ben ik een stuk rustiger geworden. Ik moet er nog hard aan werken maar door Loekie ben ik er steeds bewuster van hoe ik met mezelf en anderen moet omgaan. Bedankt, ik heb er heel veel aan gehad. 1 Jaar verder en weer een fijn gesprek gehad met Loekie ze prikt gelijk op de juiste plekken en heeft goed door waar het om gaat.

Nanda Mulder, facilitair bedrijf Cordares

"Op gestructureerde en respectvolle wijze werd de kracht van de groep zichtbaar" »

Ranger Human Capital, Ton Hendriks

Ranger Human Capital, 2009

Wij hebben Loekie Cornelissen onlangs ingeschakeld voor een aantal begeleidingssessies met het MT. De aanleiding hiervoor was de implementatie van een nieuwe strategie welke voorzag in een verbreding van het dienstenpakket en het samengaan van twee organisaties die voorheen als zelfstandige entiteiten opereerden. Om onze plannen succesvol te kunnen uitvoeren was het belangrijk dat de nieuwe doelstellingen door alle teamleden werden gedragen en de onderlinge samenwerking werd verbeterd. Met de hulp van Loekie zijn we volledig in onze plannen geslaagd. Loekie heeft op een gestructureerde en respectvolle wijze de kracht van de groep en de individuen zichtbaar gemaakt, relaties verhelderd, beperkingen bespreekbaar gemaakt en het enthousiasme van de groep verder opgevoerd. Hierdoor is niet alleen de samenwerking tussen de groepsleden beter geworden, maar zijn de strategische plannen stevig verankerd in de organisatie. Omdat we zeer content waren met de wijze waarop Loekie het proces heeft ondersteund hebben we haar gevraagd soortgelijke sessies ook te houden bij een aantal van onze relaties.

Ton Hendriks, algemeen directeur Ranger Human Capital.

"Challenging voor alle betrokkenen - Het team een spiegel voorhouden" »

Danone-Nutricia, Oscar Dollenkamp

Danone-Nutricia Medical Devices, juni 2008

"Super, fantastische training, challenging voor alle betrokkenen, open sfeer, veilig. Prettige combinatie tussen theorie en vooral oefeningen en erg leuke buiten/schilderevents. Dank voor 2 zeer geslaagde dagen!" Edwin: "Loekie, je bent een blijvertje! Thanx voor de goede coaching & begeleiding deze dagen!!" Marc :"Je kunt mensen het gevoel geven dat het veilig is om je open te stellen. Top!" Martin: "Goed van je dat je overzicht houdt en dat je snel door hebt wat er speelt." Desiree: "Super, bedankt voor het openstellen van bepaalde punten. Persoonlijk veel aan gehad." Vincent: "een goede psychologe en een leuk karakter. Bedankt voor de kennis en de steun." Sencha: "erg professioneel! Dank voor de duidelijke uitleg en sturing. Jij krijgt zelfs de grootste mensen klein." Nienke: "een hele goede, nuttige & leuke (!) training. Veel input van/door het team met goede begeleiding en sturing door jou (én een superaccommodatie DutchBiz)" Mike: "erg 'rood', zonder te confronteren toch de moeilijke discussies op gang brengen. Heel nuttig!" Dennis: "Zeer professionele vrouw die het team een spiegel voorhoudt en de mensen zeer enthousiast laat anticiperen. Zeer leerzame dagen!!!" Kees: "veel herkenbare zaken weer ervaren: herhaling maakt de meester. Erg nuttig. Prettige sfeer. Effectieve en gestructureerde manier van cursus geven. Ik vind je een prettig en open persoon."

Oscar Dollenkamp

"Vakidioot die haar bagage op orde heeft" »

Stepwise, Maurice den Hoek

Stepwise, 2008-2010

"Ik heb Loekie gevraagd als collega trainer. Het onderwerp was "in je kracht staan". Bij dit onderwerp is het heerlijk als een trainer dan ook volledig in haar kracht staat en daarmee de kamer vult. Loekie is een vakidioot die haar theoretische bagage in orde heeft, dit op het goede moment weet in te zetten maar dit vooral met enthousiasme en energie doet. Ze maakt verbinding met de groep en weet de mensen te raken en te bereiken waardoor de deelnemers (meer) in hun kracht gaan staan. Daarom zet ik Loekie in voor alle zaken rondom persoonlijke vaardigheden, leiderschap en zelfreflectie. En niet te vergeten: ik geniet altijd weer van onze samenwerking."

Maurice van Hoek, oprichter Stepwise

"Durft zich kwetsbaar op te stellen - Inzichtgevende vragen" »

Intervisiegroep Amsterdam

Intervisiegroep Amsterdam, 2006-2008

"Elke 6 weken heb ik onder begeleiding van Loekie Cornelissen samen met 3 leergierige starters een intervisie bijeenkomst. Tijdens deze intervisie bespreken we praktijkervaringen en combineren we dit met theorie. Deze sessies geven mij waardevolle inzichten die ik op de werkvloer maar ook privé direct kan toepassen. Een hele leuke manier om actief met mijn persoonlijke ontwikkeling bezig te zijn."
Jessica van den Engel

"Loekie is een supervrouw! Energiek en moedig staat zij in het leven en runt ze haar bedrijf. Ze durft zich kwetsbaar op te stellen als het nodig is en weet mij in intervisiebijeenkomsten altijd weer te inspireren! "
Romy Koch

"Loekie, een fantastische vrouw die je op een geweldige, leerzame manier een positieve kijk aanleert over jezelf en eigen functioneren in de maatschappij."
Annemieke Koppeschaar

"Tijdens de intervisiebijeenkomsten weet Loekie een energieke, inspirerende en vertrouwelijke sfeer te creëren. Scherpe inzichtgevende vragen worden gecombineerd met een flinke dosis empathie. Voor mij is Loekie een groot voorbeeld in het begeleiden van groepsprocessen zoals intervisie."
Marieke Galesloot

"Gewoon" aardig en lekker nuchter" »

Vonk vindt!, Jurgen Pauwels

Vonk vindt! - VONK vond Loekie Cornelissen

"Wij (werving & selectie bureau VONK vindt! ) werken al weer een paar jaar samen met Loekie. Zij brengt ons naast haar brede en gedegen kennis ook warmte en een kritische blik. Loekie voelt zaken goed aan en weet ze ook haarfijn te benoemen, iets wat wij in het verleden misten bij andere adviseurs op dit vlak. Naast bovenstaande talenten is Loekie bovenal "gewoon" aardig en lekker nuchter, iets wat prima aansluit bij onze organisatie."

Jurgen Pauwels, Directeur VONK vindt!

"Brengt mensen met elkaar in gesprek over wat onderhuids speelt" »

Vrijborg , Anne-Mart Agerbeek en Sonja Mäkel

Vrijborg

"Loekie is niet alleen inhoudelijk sterk, maar haar kracht ligt ook in het begeleiden van het proces waarbij ze in staat is mensen met elkaar in gesprek te brengen. Niet alleen over de inhoud van de training, maar ook over wat onderhuids een rol speelt en misschien wel veel belangrijker is. Daarmee brengt ze de deelnemers van haar training echt in beweging."

Anne-Mart Agerbeek, directeur Vrijborg & Sonja Mäkel, manager Human Resources

"Scherpe analyse. Vinger op de zere plek" »

Cordares, Patrick Tabak

Cordares - Facilitaire Dienst

"In 2006 en 2007 heb ik het genoegen gehad om door Loekie voor diverse onderwerpen getraind te worden. Op basis van deze ervaringen heb ik Loekie gevraagd om voor mijn afdeling (facilitaire dienst, 17 fte) een op maat gemaakte training te verzorgen. In de voorbereiding hebben we gesproken over o.a. doel, te behalen resultaat, de inhoud, vorm, te gebruiken tools etc. voor deze training. De trainingsdag zelf is uitstekend verlopen en sloot perfect aan bij de behoefte. Voor mij zit de kracht van Loekie in haar enthousiasme, betrokkenheid, vakinhoudelijke kennis, scherpe analyse en het op een neutrale manier voorhouden van de spiegel. Daarnaast kan ze de "vinger op de zere plek" leggen (met de juiste druk) en daar laten liggen zolang dat nodig is. Tevens is ze in staat om tijdens de training te schakelen tussen onderwerpen of gebruik maken van verschillende technieken die op dat moment effectief zijn. Naar aanleiding van de training wil ik Loekie complimenteren met het feit dat alle medewerkers Loekie als persoon konden waarderen. Met zo'n divers gezelschap van verschillend niveau en achtergrond is dat heel knap."

Patrick Tabak, Manager Facilitaire Dienst, Cordares N.V.

"Zet aan tot verandering, gebruikt de kracht en motivatie van de mensen zelf" »

VDS Training Consultants, Harrie van Dijk

VDS Training Consultants

"In de samenwerking met VDS Training Consultants wordt Loekie ervaren als een doortastende energieke trainer die vanuit bezieling denkt en werkt. Haar enthousiasme werkt aanstekelijk, haar professionele opstelling geeft zekerheid. Het prettige van werken met Loekie is haar betrokkenheid die, ingegeven door de bewuste keuzes die ze maakt, al vanaf de voorbereidingsfase ervoor zorgt dat ze toegewijd is aan de onderwerpen én de klant. Uit evaluaties van deelnemers blijkt ze telkens in staat is om hen aan te zetten tot verandering, door een beroep te doen op de kracht en motivatie die in mensen zelf schuilt. Hiermee wordt het zelflerend vermogen van deelnemers tijdens en na trainingen vergroot."

Harrie van Dijk, VDS Training Consultants

"Zorg en aandacht. Creëert een prettige leeromgeving voor alle deelnemers" »

Numico/Nutricia, Suzanne Erckens

Numico/Nutricia

"In 2005 hebben wij binnen Numico/ Nutricia onze nieuwe Performance Management Systematiek geïntroduceerd. Als onderdeel daarvan ontstond in 2006 onder onze leidinggevenden een sterke behoefte aan training op het gebied van competentiegericht interview/ gespreksvoering. Wij hebben Loekie gevraagd deze trainingen voor ons totale lijnmanagement te verzorgen. De trainingen zijn stuk voor stuk heel positief geëvalueerd. Typerend voor haar aanpak vind ik de combinatie van haar professionaliteit en de scherpte van haar feedback. Daarnaast besteedt ze veel zorg en aandacht aan het creëren voor een juiste/ prettige leeromgeving voor iedere deelnemer. De samenwerking met Loekie/ Loekan zal zeker een vervolg krijgen in de toekomst!"

Suzanne Erckens, Manager Opleidingen Nutricia Nederland B.V