Leiderschapscoaching, teamcoaching en organisatie-ontwikkeling

Loekan

Loekie Cornelissen

Nieuwsgierig en leergierig mens

Coach, trainer, adviseur, sparringpartner. Maar vooral ook moeder, vrouw, partner, vriendin.

Ruim 25 jaar geleden studeerde ik af in de sociale en organisatiepsychologie.  Sindsdien leer ik nog elke dag. Via gesprekken, boeken, lezingen en cursussen. Iedere ontmoeting brengt me nieuwe inzichten. 

Vooral over de manier waarop ziel & zakelijkheid met elkaar verbonden zijn. Zaken die ik vroeger zweverig vond, vind ik inmiddels heel normaal. Zaken die ik vroeger kil en afstandelijk vond, zie ik nu als noodzaak. 

Als coach luister ik. Ik stel vragen, spar, spiegel, schrijf wat op de flap-over en zoek samen met jou naar een logische volgende stap. Of dat nu voor jou persoonlijk is, voor je team of je organisatie. 

Ik ben dol op mensen,
zeker in een organisatie.

Ik ben gefascineerd door de  manier waarop mensen in groepen samen doelen kunnen bereiken. Of juist niet.

“Loekie heeft van onze groep weer mensen gemaakt”.

Die feedback krijg ik vaak. Voorbij rollen, functies of hiërarchie. Maar vanuit verbinding en passie sámen doelen realiseren. Daar draag ik graag aan bij. Ik zorg ervoor dat het goede gesprek, of het niet gevoerde gesprek alsnog gevoerd wordt, waardoor een team weer verder kan. Vanuit vertrouwen in elkaar en elkaars intenties.

Tijdens mijn studie en daarna maakte ik kennis met vele bruikbare leiderschapsstromingen: strategisch, situationeel, dienend, visionair, integraal, systemisch, natuurlijk, duurzaam, authentiek, leefstijl, nieuwsgierig, diep democratisch, heartmath, antropologisch en moedig leiderschap.

Omdat ik veel overeenkomsten zie tussen de vragen waarmee mensen bij me komen, heb ik een en ander gebundeld in de online-trainingen. Hierdoor kan ik meer mensen tegelijk helpen. In hun eigen tijd. Daarnaast vind ik het ook heerlijk om mensen live te verbinden. Daarom start ik elk jaar in januari een nieuwe leiderschapsleergang, waarin leiders uit heel verschillende organisaties samen leren en groeien van-via-met elkaar.

Nieuwe activiteiten

Moedig leiden

Nieuwe activiteiten vragen ook een nieuwe manier van organiseren. Per 2022 ben ik daarom samen met mijn nicht een nieuw bedrijf gestart: LAColibri. Moedig leiden. Een organisatie die zich vooral bezighoudt met alle (online) trainingen rondom MOEDIG. Of het nu gaat over

  • MOEDIG leiden
  • MOEDIG samenwerken
  • MOEDIG in gesprek
  • MOEDIG met verschillen
  • MOEDIG in conflict
  • Etc.

Wij ontwikkelen graag maatwerk-trainingen voor je. Samen met ons netwerk van trainers en experts. Wil je hier meer over weten neem dan een kijkje op lacolibri.nl en plan een gesprek in met mij en/of Anne.

Referenties

“Ik wil je heel graag bedanken voor deze 2 mooie dagen. Voor mijn gevoel is dit de eerste training die vanuit het hart gegeven is, daar waar het mij ook raakt. Ik vind dat echt een unieke en mooie ervaring. Voor mij had het nog dagen mogen duren. 

En natuurlijk speelt de dynamiek in de groep een rol…. Het begint voor mij toch echt met degene die ervoor staat en het voorbeeld geeft, degene die de boodschap uitdraagt.  En dat is wat jij in mijn ogen doet; er stond een bijzonder warm,wijs en vooral een ‘echt’ mens. Mooi en interessant om te zien hoe natuurlijk dat kan zijn en hoe moeiteloos dat dan lijkt te gaan 😊

Er was daardoor heel veel ruimte voor ons allemaal om onszelf te zijn en daarin voelde ik ook geen goed of fout. Heel lekker om in zo’n energie te zitten en dat is echt niet zo vanzelfsprekend 😊

Als ik dan de parallel trek met wat ik gisteren een aantal keren heb gehoord, dan ben jij voor mij de bloem die daar in alle eenvoud in bloei stond. De bloem waar de kolibri  een beetje nectar kan halen om zich te voeden en om mee te nemen op reis.”

Debbie van der Velden, Zorgcoördinator Tzorg

“Loekie is met lijf en ziel verbonden aan de leergang en de groep“

Hans de Hollander, Tergooi ziekenhuis

“De leergang inspireert tot de ontwikkeling van een caring en empowering community.”

Bright Richards, New Dutch Connections

“Voorbeeld die ons uitnodigt om onszelf te laten zien”

“Een leergang met Loekie staat garant voor debat en aandacht voor de vraag achter de vraag”

Pieter Simpelaar, Douane Nederland

Neem contact op

LOEKAN
Hooghiemstraplein 111
3514 AZ Utrecht
tel. 06-52436516